Lån trots betalningsanmärkning

Jämför och hitta bästa lån med betalningsanmärkning i Sverige 2015!

Att låna trots betalningsanmärkning

Med betalningsanmärkning går det fortfarande att få lån beviljade. Antalet långivare är dock mer begränsat, samt att det blir svårare att få goda lånevillkor. Anledningen är att en betalningsanmärkning är ett tecken på att personen vid tidigare tillfällen har misskött sina betalningsskyldigheter. Långivare vill vara säkra på att få tillbaka sina pengar och undvika kreditförluster. Därför ses betalningsanmärkningar som ett varningstecken, men vissa långivare har en mer öppen syn. Ofta görs en individuell kreditprövning. Skulle det visa sig att personer med betalningsanmärkningar nu har en ordnad ekonomi är de beredda att ge dem chansen.

Inom snabblån och smslån finns det ett stort utbud av långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Något högre krav kan ställas vid kreditprövningen. Försök att hitta aktörer som lägger större vikt vid nuvarande och framtida betalningsförmåga, snarare än den historiska betalningsförmågan där betalningsanmärkningar räknas in. Det är inte ovanligt att kostnaden för själva lånet blir något högre. Ibland kan högre lånebelopp också vara otillgängliga tills låntagaren först har skött återbetalningen felfritt för ett tidigare lån.

Om man har hamnat i ekonomiska bekymmer tidigare finns anledning att hålla god kontroll på sin personliga ekonomi. Se till att upprätta en budget och tänk på att snabblån och smslån i regel har kort löptid. Genom att betala tillbaka på utsatt tid undviker man problem och eventuella extra avgifter. Ett annat tips är att alltid ta kontakt med långivaren om återbetalningen mot förmodan skulle bli försenad.