Jämför kreditkort

Jämför kreditkort och hitta det bästa kreditkort 2019

Kreditkort är en typ av kontokort, med tillägget att man med kreditkort har möjlighet att handla på kredit med ett kreditkort – utöver de pengar som finns på kortet. Hur det fungerar kan vara lite olika beroende på vilken den kortutgivande banken är, men i de flesta fall samlas köpen vad som kallas för poster, vilket sedan är vad banken skickar en faktura på till kortinnehavaren.

Vanligtvis är kreditkort utformade som andra typer av kontokort, i form av en fysisk plastbricka med lite siffror, namn, en magnetremsa och/eller chip. I nuläget är det vanligt att korten har chip då det anses göra korten säkrare och mer hållbara. I och med att säkerheten anses vara högre för dessa innebär det också att säkerheten anses vara lägre för kort med magnetremsa, och dessa kommer bli allt mindre vanliga med tiden.

Det finns även kreditkort som inte är i fysiskt format, utan fungerar genom att man handlar på kredit hos banken som har utfärdat kortet till en. När man gör det anger man en så kallad kreditkod när man gör sina köp på exempelvis internet, vilket är kopplat till banken som kommer fakturera dig. Kredit kan också förekomma som en del av en mobiltelefon.

De största kreditutgivarna är banker och andra finansiella institutioner, och de vanligaste kreditvarumärkena är VISA och Mastercard kreditkort. I många fall kan du få kreditkort helt utan avgift. En fördel med att använda sig av kreditkort är möjligheten att få cashback. Det finns också många kreditkort som ger dig kreditkort med bonus, och det finns kreditkort utan årsavgift.

Det finns flera anledningar till att folk använder sig av kreditkort istället för exempelvis vanliga betalkort eller kontokort. En anledning är att vissa gillar att se alla sina köp samlade för att de får en känsla av att de tydligare kan se vad de spenderat pengar på och vilka köp som har motsvarat vilka summor. Vissa föredrar istället att använda sig av kontokort med anledning av att det gör det lättare att hålla koll på sina pengar då man inte kan genomföra köp om man inte har tillräckligt med pengar på kortet – vilket också förhindrar att man spenderar mer pengar än man har.

Bästa kreditkort 2019 är

Vilket som är det bästa kreditkort 2019 är svårt att ge ett enkelt svar på, då det helt beror på vilka villkor och förutsättningar man är ute efter – samt vilken utgångspunkt man själv utgår ifrån. Några av de mest populära kreditkorten och bästa kreditkort 2019 just nu är re:membercard Flex, Bank Norwegian kreditkort och Marginalen Traveller. Detta gäller för alla typer av kreditkort. Gör en kreditkort jämförelse för att se vilket kreditkort som passar just dig bäst.

Fördelen med Remember kreditkort är att det är det kreditkort med bästa räntorna. När man har tagit kredit motsvarande 15 000 kronor ligger den effektiva räntan omkring 13 procent när man använder sig av e-faktura, och runt 16 procent när man använder pappersfaktura. Remember kreditkort är verkligen varmt att rekommendera.

Bank Norwegian kreditkort har inga avgifter när man genomför köp eller andra avgifter när man handlar utomlands. Du får dessutom 1 procent bonus på alla köp du gör. När du använder kortet kan du använda räntefria krediter i upp till 6 veckor. Få finfin kreditkort bonus när du använder Norwegian kreditkort!

Mastercard kreditkort är även det ett utomordentligt bra kreditkort. Alltid ett bra kort när du jämför kreditkort med och ett av det bästa kreditkortet. Om du funderar på vilket kreditkort du ska välja bör du alltid se till att jämför kreditkort. Vissa kreditkort bonus vill du inte missa! Gör en kreditkort jämförelse redan idag och kolla in Mastercard kreditkort.

Jämför kreditkort utan UC

Vid ansökan om att få ett kreditkort beviljat behöver du i de allra flesta fall uppge din årsinkomst. Hur mycket kredit du får beviljat baseras ofta på detta, då bankerna och kreditkortsutgivarna alltid vill försäkra sig om att du kommer ha möjlighet att betala tillbaka de pengarna du lånat – då krediter faktiskt är en form av lån. Många kreditutgivare har dessutom en nedre gräns på hur lite du får tjäna som minst för att ens bli beviljad krediter. Om du anses tjäna för lite kan du bli nekad då de inte vill riskera att försätta dig i en position där du inte kan betala tillbaka – eller riskera att försätta sig själva i en position där de har utestående lån de inte får tillbaka pengarna för.

Det går dock att få kreditkort utan UC, även fast det är något ovanligare. När man ansöker om kreditkort utan UC görs alltid en kreditupplysning. Skillnaden här är att när man ansöker om kreditkort utan UC och det görs en kreditupplysning så kommer inte kreditupplysningen registreras någonstans. I situationer där kreditupplysningar som har gjorts registreras kan det innebära begränsningar eller negativ inverkan om man i framtiden skulle vilja ta ett större lån från exempelvis banken, då det kan påverka ens kreditvärdighet om det har gjorts många kreditupplysningar på en. De flesta lån som beviljas för kreditkort utan UC är främst kreditlån och andra typer av smålån.

När du använder dig av kreditkort behöver du inte längre förlita dig på bästa sms lån utan kan använda ditt kreditkort när du handlar och få en faktura i efterhand. Med kreditkort kan du låna pengar direkt, utan krångel!